top of page

Vakantiestress na de scheiding

Je wilt een leuke vakantie boeken met je kinderen, maar de andere ouder weigert toestemming te geven. Of jullie worden het niet eens over de bestemming of duur van de reis. Herkenbaar? Je bent niet de enige. De zomervakantie komt eraan, maar voor gescheiden ouders kan dit een stressvolle periode zijn. Uit onderzoek van NU.nl blijkt dat juridisch dienstverleners overspoeld worden met geschillen over vakantieplanning. Het tijdig maken van duidelijke afspraken is cruciaal om problemen te voorkomen.


Vakantie met kinderen na scheiding

Advocaat familierecht Lennard van Kesteren benadrukt in het nieuwsartikel van nu.nl het belang van proactief plannen: "Ga zodra de schoolvakanties bekend zijn met elkaar in gesprek en leg gemaakte afspraken schriftelijk vast."


Reis je naar het buitenland? Vergeet dan niet dat je officiële toestemming nodig hebt van de andere ouder. Zonder handtekening en de juiste documenten loop je het risico dat je vakantie niet doorgaat. Kom je er samen niet uit? Schakel dan tijdig hulp in, bijvoorbeeld van een mediator. Zo voorkom je stressvolle spoedprocedures vlak voor vertrek en zorg je voor een ontspannen vakantie voor jezelf én je kinderen.


Comments


bottom of page