top of page

De wijsheid van Einstein in de wereld van mediation

In de wereld van mediation geldt ook het gezegde van Einstein: "Problemen kunnen niet worden opgelost met dezelfde manier van denken die ze heeft veroorzaakt". Mediation biedt een speelveld voor creatieve oplossingen die verder gaan dan standaard denkwijzen.

 

Mediation draait om het vinden van gemeenschappelijke grond tussen deelnemers die het niet eens zijn. Regelmatig komt het voor dat je vast komt te zitten in een eindeloze lus van "hij zei, zij zei" en lijken ze geen uitweg te vinden. 

 

Einstein

Stel je voor: in plaats van te blijven hangen in het verleden, lukt het om samen nieuwe mogelijkheden te verkennen. Dat er een compromis ontstaat dat verder gaat dan alleen maar toegeven aan de ene kant of de andere en jullie samen een oplossing kunnen bedenken die de oorspronkelijke doelen overtreft.

  

Creatief denken in mediation betekent het loslaten van jouw posities.  Het gaat over het verkennen van alternatieve perspectieven en langzaam openstaan voor nieuwe ideeën die aan tafel ontstaan. 


Laten we onze verbeelding de vrije loop laten en op zoek gaan naar oplossingen die zowel verrassend als effectief zijn. Want als Einstein gelijk heeft, kunnen we problemen alleen oplossen door anders te denken. En wie weet welke innovatieve oplossingen we samen kunnen bedenken als we ons openstellen voor de (andere) mogelijkheden.

Comentários


bottom of page