top of page

Tranen voor Antoon

Afgelopen vrijdag keek ik, nietsvermoedend, naar de documentaire over Antoon. Hoewel hij vooral de 'quality pleasure' is van mijn partner, was ik toch benieuwd naar het verhaal van deze jonge, succesvolle muzikant. Wat ik niet had verwacht, was dat deze documentaire mij zo diep zou raken en een belangrijke les zou leren over het echte belang van het leven.


Antoon heeft een nummer genaamd "Onweer", dat ik wel vaker had gehoord maar nooit echt had gevoeld. Tot nu. In de documentaire kwam naar voren dat Antoon, met zijn jonge leeftijd, zijn moeder heeft verloren. De combinatie van zijn persoonlijke verhaal, het luisteren naar "Onweer" en het zien van de video's waarin hij samen met zijn moeder te zien was, raakte mij diep. Tranen rolden over mijn wangen, terwijl ik mij besefte hoe kwetsbaar en kostbaar het leven eigenlijk is.


Herinneringen houden ons levend

In onze drukke levens is het makkelijk om de focus te verliezen op wat echt belangrijk is. We rennen van de ene verplichting naar de andere, jagen achter deadlines aan, proberen aan verwachtingen te voldoen, maken geluk afhankelijk van situaties en vergeten soms om stil te staan bij de mensen en ervaringen die ons leven kleur geven. We realiseren ons niet dat juist deze weg, met al zijn kleine geluksmomenten en ogenschijnlijk gewone ervaringen, uiteindelijk onze meest waardevolle herinneringen zullen vormen.


Als ons einde daar is doet dat al dat andere er allemaal niet meer toe en gaat het alleen nog over de kwaliteit van onze relaties en de herinneringen van ons leven. Het zijn de herinneringen die verteld worden in de laatste dagen en ons altijd levend zullen houden, al is het maar in de harten van onze relaties.


Dus, neem vandaag even de tijd om na te denken over de mensen die belangrijk voor je zijn. Leg de telefoon eens wat vaker weg en geniet van het hier en nu. Het etentje met een goede vriend, het spontane uitje met je gezin, de wandeling met je familie. Geniet van het leven en koester de mensen om je heen en maak tijd voor wat jij waardevol vindt. Creëer nieuwe herinneringen en koester de oude, want uiteindelijk zijn het deze momenten die er echt toe doen.


Een kans om opnieuw verbinding te maken

En mocht je merken dat er in je relaties pijn of onbegrip is ontstaan, weet dan dat mediation een uitgestoken hand kan zijn. Vaak zijn we gewend geraakt om onze kop in het zand te steken en het gesprek maar niet aan te gaan. Terwijl met het aangaan van het gesprek rakelen we niet de pijn op, we brengen alleen in het licht wat anders verborgen in het donker blijft.

Het biedt de kans om opnieuw naar elkaar te luisteren, elkaar te begrijpen en samen te werken aan een betere toekomst. Want in verbinding met anderen vinden we niet alleen troost en vreugde, maar ook de kracht om te groeien en te helen. Het aangaan van het gesprek is bevrijdend.

Bedankt, Antoon, dat jij mij deze tranen hebt laten huilen. Jouw verhaal zorgt voor de bewustwording die nu ook gevoeld mocht worden. Het is een krachtige herinnering aan wat echt belangrijk is in het leven: de mensen om ons heen en de herinneringen die we samen maken.





Opmerkingen


bottom of page